obey-robots.txt
19 April 2019, 01:06
Navigatie
Artikelen Hierarchie
Artikelen Start » Internet » Provider Alice trapt op de rem
Provider Alice trapt op de remGepubliceerd: Woensdag 6 mei 2009
Auteur: Peter Olsthoorn

Telecom Italia-dochter Alice hoeft even geen nieuwe klanten meer, tot het de operationele chaos heeft weggewerkt.

Het is al geruime tijd stil rond Alice, met uitzondering van de geruchtenmolen: BBned in Hoofddorp, het Nederlandse moederbedrijf, zou een sanering doorvoeren en orde op zaken stellen en zo lang geheel geen marketing meer plegen. Alice zou mogelijk zelfs geheel voor de haaien worden geworpen daar de marketing tegenover grote partijen als KPN, UPC en Ziggo een veel te kostbare operatie is voor een kleine speler.
Geen werving

De ene helft van de geruchten blijkt op waarheid te berusten, bevestigt marketingchef Wilfried Gradus van de provider in Nijmegen: "We moeten eerst de processen, de levering en het call-center goed op orde hebben. Daarom hebben we de verkoop en de marketing getemporiseerd."

Dat betekent dat de marketing inderdaad is aangepast: "Stilgelegd is te veel gezegd, maar de marketingdoelstellingen zijn aangepast en het budget is dus ook verminderd. We richten ons minder op promoties en acties als doel veel nieuwe klanten te werven."

Alice heeft volgens Gradus nu zo'n 95.000 registraties van klanten verwerkt, maar een substantieel deel daarvan was nog niet aangesloten. Het dichten van dat gat met een betere orderverwerking en oplevering heeft nu prioriteit. Ook moet de kwaliteit en de slagkracht van de helpdesk op een hoger niveau worden gebracht. "Als marketingmanager ervaar ik dit met pijn in het hart, maar ik sta er voor 100 procent achter dat Alice deze prioriteiten stelt. Een goede marketing en sales gedijt alleen bij processen en je organisatie die goed op orde zijn."

Ondertussen is dit contactcentrum, uitbesteed aan TNT-dochter Cendris, verbeterd en iets verkleind: er bellen nu zo'n zestig medewerkers met de Alice-klanten. Ook bij de eigen organisatie is een gering aantal medewerkers vertrokken. Bij marketing wellicht? "Nee, marketing is een vitaal onderdeel."
Merkbeleving

Dat is een gevolg van de aard van de markt volgens Gradus: "De prijzen en producten van de aanbieders in de breedbandmarkt liggen heel dicht bij elkaar. Het product is in deze markt vaak meer een ‘hygiëne factor’: als het niet werkt is de klant ontevreden; als het goed werkt wordt dat als normaal ervaren. In mijn optiek is het werkelijke onderscheid het merk en de beleving die een klant met je merk heeft en dat is dus een kwestie van marketing. Daar zetten wij op in."

De operationele problemen bij de Alice zijn niet nieuw. Vorig jaar kregen weerde de provider nieuwe klanten met de mededeling: "Wij hopen u op een later tijdstip als klant te mogen begroeten."

Aan de marketingstilte zal binnenkort overigens een einde komen. Alice heeft het marketingprogramma de 'World of Alice' in voorbereiding: "'We willen Alice een grotere rol laten spelen in het persoonlijke leven van onze klanten. Er zijn plannen voor een webshop met producten in de look & feel van Alice. We zijn na aan het denken over Alice adviezen in het ‘internet leven’ van de klant, bijvoorbeeld hoe klanten hun pc met de tv kunnen verbinden om bijvoorbeeld foto's op het tv-scherm te krijgen."

Momenteel moet de aandacht uitgaan naar de Alice TT sponsoring. Alice is titelsponsor van de TT Assen 2009 eind juni en presenteert er veel omheen, ondermeer een Twitterkanaaltje. Binnen enkele weken is er een motor game beschikbaar.
Pitspoes

De 'branding' komt nog sterker te liggen bij Vanessa Hessler, het boegbeeld van het merk. Zo zal ze met de TT Assen, waarvan Alice een hoofdsponsor is, twee dagen live aanwezig zijn. Twaalf klanten van Alice krijgen de kans om te speeddaten met het fotomodel.

Het dozijn gelukkigen mag ieder vijf minuten met Alice babbelen. Mogen ze haar alles vragen? "Welke vragen door de beugel kunnen en welke niet zijn we nog verder aan het afkaderen. U kunt zich voorstellen dat de speeddaters van Vanessa geen dingen mogen vragen die je niet vraagt in je allereerste date met een nieuwe vriendin."
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen. om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Goedenacht bezoeker
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

Er zijn geen berichten gepost.
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordWachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
Ledenenquête
Welk modem heb je in gebruik voor je Alice internetverbinding?

Alice Copperjet
Ledenenquête: Welk modem heb je in gebruik voor je Alice internetverbinding? Alice Copperjet 85% [104 stemmen]
85% [104 stemmen]

Alice AVM
Ledenenquête: Welk modem heb je in gebruik voor je Alice internetverbinding? Alice AVM 8% [10 stemmen]
8% [10 stemmen]

Overige modems
Ledenenquête: Welk modem heb je in gebruik voor je Alice internetverbinding? Overige modems 7% [9 stemmen]
7% [9 stemmen]

Stemmen: 123
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 05 aug 2010

Enquête-archief